Durabunker på Halmstad Arena

I sommar har KSAB Konstgräs varit på Halmstad Arena och installerat deras första Durabunker. Det var även vår första installation av denna nyhet som blivit allt mer populär i Sverige och det verkar som att alla blev nöjda med resultatet. Bunkern installerades genom ett samarbete mellan KSAB och det brittiska företaget Durabunker.

160720 028

Revetering av bunkrar har dock gjorts förut, då med överblivet naturgräs från t.ex. renovering. Gräset har lagts upp på ett snyggt sätt för att forma en kant i bunkern. Man kan likna tekniken lite med murning. Men med naturgräs blir det mycket arbete när bunkrarna ska skötas och inom några år måste kanterna läggas om. För det ser lätt illa ut om man inte lägger ner tiden på underhåll och det kan istället ge det motsatta intrycket mot vad man tänkt sig, lite stökigt.

Men med Durabunker, där man byter ut naturgräset mot konstgräs, spar du både tid och pengar eftersom det är otroligt lättskött (man behöver bara borsta ner lite sand från kanterna lite nu och då) och har en levnadstid på 20+ år. Endast vid en närmare titt kan du se att det är konstgräs som formar bunkerkanten och jag tror inte jag är den enda som skulle tycka att det var helt ok att missa en green ibland om jag hamnade i en bunker som denna. En bra investering som ger banan ett lyxigt intryck och får greenfeegästerna att återkomma.

Fördelar med Durabunker:

  • Inga sönderfallna eller igenvuxna bunkerkanter.
  • Lång hållbarhet med mycket lågt underhåll.
  • Klarar den svenska vårens töväder utan att falla sönder.
  • Ger ett naturligt och snyggt intryck.
  • Förstörs inte av bogrävande djur.
  • Byggd med 100 % återanvänt material.
  • Bunkern håller sin originalform.

durabunkerWP_20160706_16_11_20_Pro

 

 

 

 

Läs om Frösåkers bunkrar här:

https://www.golfbranschen.se/frosakers-oststats-bunkrar-far-ett-visuellt-lyft-med-moderna-byggmetoder/

Kontakta oss

Vill du ha offert eller mer info?
Att köpa konstgräs genererar ofta en hel del frågor: Sitt inte och googla, kontakta oss direkt istället så besvarar vi dina frågor och ger dig en offert.

[contact-form-7 id="936" title="Side Contact"]