GeoFill- ger konstgräs en naturlig touch

GeoFill är det helt naturliga alternativet för fyllning av konstgräs, utan gifter och kemiska blandningar. Med GeoFill får du komforten av naturgräs men även det slitagetåliga från konstgräset. Blandningen mellan kokos och kork är inte bara bra för miljön utan har även många andra fördelar. Till exempel är fibrerna i blandningen speciellt gjorda för att passa i konstgräs och det ligger kvar där det ska när man lagt det. Man säger att den har en minskad ”splash effect”.

GeoFill avger heller ingen odör vid varken låga eller höga temperaturer och ger en naturlig och bra dränering. Eftersom den håller en stabil fuktighetsnivå och inte fryser när det blir kallt passar det det svenska klimatet bra.

Geofill_brochure_FRA_ING-3

GeoFill är bra för både spelegenskaper och för spelarna då det ger stabil support samtidigt som den är mjuk och en vridning med fotbollssko kan ske utan risk för skador. Jämför man med andra fyllningar så ger kokos- och korkblandninger en mycket mer naturlig rull åt bollen.

Fördelar med GeoFill är bland annat:

  • inga dåliga lukter oavsett temperatur
  • alltid samma fuktighetsgrad
  • fyllningen ligger alltid kvar där den ska

När det gäller underhåll varierar det från plan till plan. Oftast räcker det med att borsta en gång i veckan samt det större påfyllnaderna och borstningarna ca 2 gånger per år. Detta är betydligt mindre än när det gäller naturgräs.

GeoFill möter FIFA-standards.