fbpx

Konstgräs förgyller lekparker

Att lägga lite mer tanke, tid och pengar på lekparker är något som blivit lite av en trend. Att komma med lite udda idéer, nya tankesätt och använda nya material. Bara i Västerås, där du hittar vårt kontor, har vi varit inblandade i flera projekt i sommar. Poesiparken, Nordanby Äng, Lasse Färnlöfs plats mfl har alla intresseväckande design och använt sig av konstgräs och/eller gummi i sina parker.poesiparken2nordanbyang7

En av anledningarna till att det blivit så populärt att arbeta med konstgräs i stället för naturgräs är att man idag kan komma över kvalitetsgräs till ett rimligt pris. Att resultatet blir jämnare än med naturgräs och ger dig en grön yta året om, är ännu en anledning till dess popularitet. Med konstgräs spar du på din budget eftersom att gräset varken kräver någon bevattning, klippning eller solljus. Endast lite borstning och dressning med jämna mellanrum.

Har du också haft problem med att få en jämn växtlighet på hela gräsmattan eller vill slippa leriga skor och galonbyxor efter en dag i parken? Då är konstgräs lösningen. KSAB hjälper dig med projektering och installation av konstgräs, gummiasfalt och fallskydd (för fallhöjd 3,3 m).

Några av våra projekt:

    • Poesiparken: Konstgräs runt gungor och lekställningar mm där slitaget är störst.

  • Nordanby Äng: Konstgräs runt gungor och klätterställningar  har använts för att skapa en mer levande miljö. Blått gräs som symboliserar vatten är ett exempel.
  • Lasse Färnlöfs plats: Olika nyanser av blått konstgräs har använts för att symbolisera vatten runt ett träskepp.

lasse-farnlofs-plats

Lite längre norrut, i Malung, har man nyligen byggt en lekpark där KSAB har varit med och installerat både konstgräs och…..dynghögar i gummi! Eftersom både konstgräs och gummi kommer i flera färger så är det bara att låta fantasin flöda!

Fördelar med konstgräs över naturgräs:

  • mer slitstarkt
  • mindre underhåll
  • jämnare yta
  • mer ekonomiskt i längden

dynghog-malung

Kontakta oss för mer information och offert och häng på trenden som är här för att stanna.