fbpx

Grönt gräs året om på Nordanby Äng

Trenden att lägga lite mer pengar på, och vara mer kreativ när det gäller lekparker håller i sig och hösten 2016 stod Nordanby Äng i Västerås klar. Konstgräs passar utmärkt till projekt som detta eftersom barnen kan leka utan att behöva bli leriga och med fallskydd så blir det även säkert.

Konstgräs finns i många olika utföranden och färger men i lekparker behövs ett mycket slitstarkt gräs och då används KSABs Range Turf. Range Turfen används flitigt, inte bara i Västerås utan i parker runt om i landet och olika färger kombineras för att ge ett mer intressant intryck. På Nordanby Äng har till exempel blått konstgräs fått  symboliserar vatten runt klätterställningar och röda cirklar har lagts som barnen kan leka och hoppa på. Fallskydd finns i olika tjocklekar anpassad för olika fallhöjder för barnens säkerhet.

Sen måste vi ju hålla med om att det ser mycket roligare ut med en gräsmatta som är grön året om.

Nordanby Äng klar3

Den nya lekparken har, förutom konstgräs och fallskydd från KSAB, bland annat gungor, studsmatta, gungdjur och sandlåda. Extra speciellt med Nordanby Äng är även att parken har ljussatts av en ljusdesigner för att lysa upp i det svenska mörkret. Så nu kan barnen leka längre på vintereftermiddagarna.

 

Konstgräs i lekparker har många fördelar som till exempel:

  • mer slitstarkt
  • mindre underhåll
  • jämnare yta
  • mer ekonomiskt i längden

Nordanby Äng klar6

Nordanby Äng har gjorts helt utan kanter och lister för att vara så handikappanpassad som möjligt. Fallskydd runt alla gungor och klätterställningar har även prioriterats.