fbpx

Svalare på plan med Cool Play

Temperaturen en solig dag på en konstgräsarena med kan bli nästintill outhärdlig. Gummi- och sandfyllningen absorberar solvärmen och i kombination med dålig luftcirkulation och matchtempo vore det märkligt om det inte påverkar spelarprestationerna. Idag löser man problemet genom bevattning av konstgräset, vilket ger tillfällig svalka.

Nu lanserar FieldTurf en ny, bättre och billigare lösning med Cool Play, utan att kompromissa något av prestanda och spel. Cool Play, som är ett korkgranulat med hög densitet, ersätter det översta av tre fyllningslager i FieldTurfs patenterade system. Denna kork – av utvald kvalitet och sort – är mycket hållbar, stötdämpande och absorberar avsevärt mindre värme än alla andra alternativa fyllningar. I snitt sänks temperaturen på fotbollsplanen med hela 20 grader! Korken är dessutom luktfri och 100 procent återvinningsbar. Jämfört med andra organiska infill-material har Cool Play visats sig motståndskraftig mot kompaktering och dammar mindre vid spel.

FieldTurf, som är en del av Tarkettgruppen, är världens största leverantör av konstgräs. Med sina över 7000 installationer på världens främsta arenor och idrottsanläggningar leder de utvecklingen inom konstgräs. FieldTurf har mängder av referenser i bl a UEFA-, Major League- och Super Bowl- sammanhang, och har senast blivit officiell leverantör till “världens bästa fotbollslag”: FC Barcelona. Cool Play har utvecklats i FieldTurfs laboratorier och testats med fantastiska resultat. Cool Play har bl a hittills installerats hos Ajax på Amsterdam Arena, De Koel stadium i Venlo, Cambuur stadion i Leeuwarden (samtliga Nederländerna), samt på två av den franska stadens Clairefontaines större träningsplaner.

Tags: