Slutspurt i Västerviks Stadspark

Den nya mötesplatsen ska bli en rolig och spännande lekplats för barn i alla åldrar, men även en park där människor i alla åldrar kan umgås och ha roligt. Så är ofta tänket när man planerar en park nu för tiden, även i Västervik. Här kommer det att finnas gummikullar i konstgräs, hinderbana, rutschkanor, klätterlek, karuseller, studsmattor och mycket annat. Förutom lekutrustning kommer det även finnas utegym, plats för vila och picknick, grillplats med väderskydd, planteringar med mera.

Västervik2

Kullarna i parken ska efterlikna sand och är täckta med beige konstgräs. På flera stora ytor går marken i turkost och även det är av konstgjort gräs. Konstgräset är såklart från KSAB och våra killar har varit där och installerat i sommar. Denna typ av konstgräs finns i många olika färger och är mycket slitstarkt. Så det är bara att låta fantasin flöda!

– Det har varit viktigt för oss att stadsparken ska bli en generationspark för hela kommunen. Den nya mötesplatsen är därför gestaltad för att locka människor i alla åldrar, säger Sofia Hjertqvist, Planarkitekt, Enheten för samhällsbyggnad, Västerviks kommun.

Västervik 3

 

Och så här lyckad  var invigningen.